Zaalhockey
westerduiven-guinness-worldrecord-team.jpg
 

Zaalhockey


Zaalhockey is de tegenhanger van veldhockey en wordt bij MHC De Westerduiven binnen in de AirDome gespeeld.
Zaalhockey vindt plaats in de periode dat veldhockey "winterstop" heeft en wordt gespeeld vanaf half november tot en met februari.


Informatie over zaalhockey

Zaalhockey wordt in de AirDome gespeeld op een indoor bounceback sportvloer. Rondom de twee sportvelden liggen balken waardoor de bal niet over de zijlijn kan. Het veld is kleiner dan bij veldhockey, zaalhockey speel je met een lichtere bal en stick en de wedstrijden hebben een kortere speeltijd.
Zaalhockeywedstrijden worden gespeeld door twee teams met ieder zes spelers.
Een team bestaat veelal uit 5 veldspelers en 1 keeper. Het komt echter regelmatig voor dat een keeper in de laatste minuten van een wedstrijd voor een extra veldspeler wordt gewisseld.
Een team mag maximaal zes wisselspelers op de bank hebben.
Teams
Alle A-, B-, C- en D-teams en de seniorenteams van MHC De Westerduiven doen mee met de zaalhockeycompetitie. De jongste jeugd teams (E8 en E6) trainen in de AirDome.
Zaalhockey zorgt voor een betere techniekontwikkeling en een goed spelinzicht.


Contributie

De contributie voor zaalhockey voor de junioren en seniorenteams bedraagt €60,00 en de contributie voor de jongste jeugd teams die trainen is €20,00.


Kleding en materialen

•    De indoor bounce back sportvloer is zeer kwetsbaar. De vloer mag alleen worden betreden met schone binnensportschoenen met een lichte zool. De zolen mogen geen sporen achterlaten op de vloer. De binnensportschoenen worden pas aangetrokken als je in de AirDome bent.
•    Het gebruik van een zaalhockeystick is nog niet verplicht, maar raden we wel aan. Een zaalhockeystick is lichter dan een veldhockeystick.
•    Een hockeyhandschoen wordt ook aangeraden. Bij een wedstrijd mag de bal met de gehele stick op de grond gestopt worden, waardoor de kans dat de bal op de hand gespeeld wordt groter is.
•    Scheenbeschermers en bitje zijn ook in de zaal verplicht. In het clubhuis zijn tijdens competitiedagen bitjes te koop voor €5,00.