Nieuws
MEDEDELINGEN

Grote Clubactie
11-9-2019
 
Grote Clubactie

Aanstaande zaterdag 14 september gaat de Grote Clubactie van start. Ook wij doen daar als vereniging weer aan mee. Per verkocht lot gaat €2,40 naar de vereniging.

Van deze opbrengst worden elk jaar specifieke zaken bekostigd die ten goede komen van de jeugd.

Om de jeugd te stimuleren wordt een vergoeding in de vorm van cadeaubonnen beschikbaar gesteld. Ook voor het team dat de meeste loten verkoopt is er een leuke prijs te winnen.

De boekjes voor de verkopende teams worden deze week uitgereikt tijdens de training.

Voor vragen of informatie zijn we te bereiken via het volgende email adres: [email protected]

Heel veel succes !!

Ingrid Hendriksen en Inge van de Weem

Grote Club Actie 1
Grote Club Actie 2
 

Alle ballen verzamelen
11-9-2019
 
Alle ballen verzamelen !!

We vragen alle leden, coaches om thuis eens goed rond te kijken of er nog ‘verdwaalde’ hockeyballen te vinden zijn. Lever alle hockeyballen in die je niet ooit zelf heb gekocht. De ballen kunnen ingeleverd worden in de oranje container in het clubhuis die naast de kist met gevonden voorwerpen staat.

Daarnaast verwachten wij van alle leden, dat de ballen direct opgehaald worden als deze over de omheining geslagen zijn. We hebben een deurtje in de omheining bij het clubhuis, maak daar gebruik van.

Denk eraan, een goed gevulde container met ballen, begint bij jezelf !!

Alvast bedankt.
De trainingscoördinatoren
 

Nieuw Kassa systeem
1-9-2019
 
Nieuw Kassa systeem

Volgend weekend begint de competitie weer en doen veel vrijwilligers hun best om alles op de vereniging in goede banen te leiden.

Voor de ouders achter de bar is het even wennen. We hebben een nieuw Kassa systeem (nieuwe software)! Met dit nieuwe systeem is de voorraad aan de kassa gekoppeld en hebben wij een beter inzicht.Wees a.u.b. dus zorgvuldig met het invoeren.

Mocht iemand vragen hebben, de handleiding hangt aan het kassa scherm.

Met sportieve groet,
De barcommissie 

Video uitleg Nieuwe Regels
31-8-2019
 

Door scheidsrechter Coen van Bunge.
 

9 oktober, Vriendjes - vriendinnetjes dag Jongste Jeugd
30-8-2019
 
9 oktober vriendjes en vriendinnetjesdag Jongste Jeugd

Heb jij een vriendje of vriendinnetje met net zulke hockey kriebels als jij? Regel scheenbeschermers voor hem/ haar en neem hem/ haar gezellig mee naar de training van 9 oktober.

Heeft jouw vriendje/ vriendinnetje geen hockeystick. Geen enkel probleem, deze valt altijd even te lenen bij de club. Voor een gebitsbeschermer wordt gezorgd.

Graag even een mailtje sturen naar [email protected] dan kunnen we met het aantal kinderen rekening houden.
 

Vanaf 8 september start Basiscursus
24-8-2019
 

Op 8 september start weer een reeks van 10 trainingen Basishockey.

Gezellig op zondagochtend van 10:15-11:45 uur leren hockeyen onder de bezielende leiding van een topper van Heren 1.

Kom ook en ervaar hoe het is om met je stick de bal onder controle te houden. Het lijkt gemakkelijk als je je kinderen zo over het veld ziet rennen. Maar wij kunnen je zeggen dat het best lastiger is dan je denkt.

Als je geïnteresseerd bent, kom dan gerust langs om een kijkje te nemen of gewoon even mee te doen. Wie weet vind je het zo leuk en wil je blijven trainen tot aan het einde van het seizoen.

Aanmelden kan ook via de onderstaande link

Trainingsschema Basiscursus:

8, 15, 22 & 29 september

6, 13 & 27 oktober

3, 10 & 17 november


 

Hulp nodig bij opbouw AirDome 16/17 en 23/24 november
16-8-2019
 

Binnenkort zal de AirDome weer opgezet worden op veld 3 van M.H.C. De Westerduiven.

Zo’n AirDome opzetten doe je niet even met z’n tweeën. Het is een enorm karwei om de immense tent van 2.5 ton klaar te leggen voordat de blowers hun werk kunnen doen. Voor deze klus hebben we veel vrijwilligers nodig, zowel mannen als vrouwen (18+)!

Wanneer?

In het weekend van 16/17 november bouwen we 'ons tentje' weer op en in het weekend van 23/24 november richten we de blaashal in, zoals vloer leggen en doelen plaatsen.

In het formulier op de site www.airdome-duiven.nl kun je aangeven op welke dag/dagdelen je beschikbaar bent. Meerdere dagen opgeven is ook mogelijk.

Kunnen we op je hulp rekenen?

Meld je dan aan door het formulier in te vullen.

En zoals de keiharde kern van vrijwilligers intussen weet: voor de inwendige mens wordt heel goed gezorgd!

Hartelijk dank!

Namens de beheergroep AirDome Duiven

 

Regelwijzigingen (KNHB)
10-7-2019
 

Regelwijzigingen: alle elftalwedstrijden in vier kwarten, de vliegende keeper verdwijnt

De FIH heeft per 1 januari 2019 spelregelwijzigingen doorgevoerd binnen het veldhockey. De KNHB is lid van de FIH en volgt de internationale spelregels. Regelwijzigingen worden nooit gedurende het lopende seizoen doorgevoerd en daarom neemt de KNHB de spelregelwijzigingen per 1 augustus 2019 op in haar spelreglement veldhockey. De belangrijkste wijzigingen zijn dat alle elftalwedstrijden in vier kwarten worden gespeeld én dat het niet meer mogelijk is met een vliegende keeper te spelen.

Vier kwarten in plaats van twee helften

Sinds een aantal jaren worden bij internationale competities wedstrijden gespeeld in vier kwarten. Het betrof hier nog een testperiode. Met ingang van 1 januari 2019 zijn deze vier kwarten definitief in de internationale regels vastgelegd waardoor dit voor iedereen geldt.

In Nederland worden daarom alle elftalwedstrijden (dit geldt voor zowel junioren als senioren) vanaf komend seizoen gespeeld in vier kwarten van elk 17 ½ minuut. Met deze regelwijziging wordt de eerdere test dus ook opgenomen in het Nederlandse spelreglement. Er ontstaan hierdoor twee extra coach- en rustmomenten, waardoor teams nog beter kunnen worden begeleid. De rust tussen de kwarten 1 en 2 én 3 en 4 bedraagt maximaal 2 minuten. De rust tussen kwart 2 en 3 bedraagt 5 minuten tenzij er moet worden gesproeid (in het geval van watervelden).

Internationaal 15 minuten, nationaal 17,5 minuten

De FIH laat haar wedstrijden spelen in vier kwarten van 15 minuten. Internationaal wordt tevens gewerkt met tijdstops voorafgaand aan het spelen van de strafcorner. Om de zuivere speeltijd gelijk te houden, kiest de KNHB voor de variant van vier kwarten van 17 ½ minuut. Ook het tijdsblok waarbinnen een wedstrijd wordt gespeeld blijft zo voor elke wedstrijd gelijk, waardoor de wedstrijden beter te plannen zijn voor de verenigingen. Door deze regelwijzigingen worden de tijden waarbinnen wedstrijden mogen worden gepland verruimd. Vanaf komend seizoen mogen de eerste wedstrijden aanvangen om 08:30 uur en de laatste moeten uiterlijk aanvangen om 18:00 uur (dit was 08:45 en 17:45 uur). De vaste aanvangstijden voor de landelijke competities op zaterdag worden gewijzigd naar 14:00 uur (A-jeugd) en 12:10 uur (B-jeugd).

Vliegende keeper

Teams konden er tot en met seizoen 2018-2019 voor kiezen om te spelen met een volledig uitgeruste keeper of een speler met keepersrechten, een zogenaamde ‘vliegende keeper’. Deze vliegende keeper droeg een afwijkend shirt en had bij het verdedigen van een strafcorner of strafbal een helm op. Vanaf komend seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen.

Overige spelregelwijzigingen

Naast bovengenoemde spelregelwijzigingen worden nog enkele andere spelregelwijzigingen doorgevoerd:

  • De regels met betrekking tot het einde van een strafcorner aan het einde van de wedstrijd (uitspeelcorner) worden gelijk getrokken met de regels die gelden voor het beëindigen van de strafcornersituatie gedurende de wedstrijd. Tot en met seizoen 2018-2019 was een uitspeelcorner ook ten einde als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel kwam. Dit is nu geschrapt. Nu geldt: de strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 5 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.
  • Spelers mogen bij strafcorners beschermende kleding dragen, zoals een masker. Deze kleding moet direct na afloop van de strafcorner worden verwijderd. Vanaf nu is het een verdediger toegestaan toch nog een vrije slag/uitpush te nemen (geen selfpass!) met het masker op. In Nederland was deze regel overigens voor aanvang van dit seizoen al voorlopig ingevoerd.
  • Bij een aanvallende vrije slag binnen 5 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 5 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije slag direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 5 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije slag direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 5 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije slag wordt genomen.
  • Een vrije slag voor de verdediging voor een overtreding in de cirkel mag weer overal in de cirkel worden genomen. Afgelopen jaren mocht dit enkel op de loodlijn ter hoogte van de overtreding tussen achterlijn en kop cirkel.
  • Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, dan wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de middenlijn op te stellen.

Voor de start van seizoen 2019-2020 stelt de KNHB met betrekking tot bovenstaande spelregelwijzigingen nadere informatie in tekst en beeld beschikbaar, zodat iedereen zich optimaal kan voorbereiden op volgend seizoen.


https://www.knhb.nl/nieuws/regelwijzigingen-alle-elftalwedstrijden-in-vier-kwarten-de-vliegende-keeper-verdwijnt
 

Speeldagenkalender Junioren en Jongste Jeugd (KNHB)
6-7-2019
 
Speeldagenkalender Junioren en Jongste Jeugd:

De KNHB stelt per competitiejaar de speeldagenkalender vast. Daarbij gaat het om alle speeldata voor de senioren, jeugd en jongste jeugd.

Noteer het vast in je agenda, zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan!!

 


Bijlage: Speeldagenkalender-ON-en-NN-jongste-jeugd-2019-2020(1).pdf

Speeldagenkalender Senioren (KNHB)
6-7-2019
 
Speeldagenkalender Senioren:

De KNHB stelt per competitiejaar de speeldagenkalender vast. Daarbij gaat het om alle speeldata voor de senioren, jeugd en jongste jeugd.

Noteer het vast in je agenda, zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan!!
 


Bijlage: Speeldagenkalender-ON-en-NN-senioren-veteranen-2019-2020.pdf