Nieuws
MEDEDELINGEN

Regelwijzigingen zaalhockey: de vliegende keeper verdwijnt
12-11-2019
 

De FIH (Internationale Hockey Federatie) heeft per 1 oktober 2019 spelregelwijzigingen doorgevoerd binnen het zaalhockey. De KNHB is lid van de FIH en volgt de internationale spelregels. Met de start van het aankomende zaalseizoen 2019-2020 worden daarom een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd die hieronder nader zijn toegelicht.

Vliegende keeper

Teams konden er tot en met seizoen 2018-2019 voor kiezen om te spelen met een volledig uitgeruste keeper of een speler met keepersrechten, een zogenaamde ‘vliegende keeper’. Deze vliegende keeper droeg een afwijkend shirt en had bij het verdedigen van een strafcorner of strafbal een helm op. In het veldhockey is deze ‘vliegende keeper’ al vervallen en vanaf komend zaalseizoen geldt dit ook in de zaal. Een team speelt of met 5 spelers en een volledig uitgeruste keeper of met 6 spelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 6 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen. Ook staat er niemand in het doel bij het verdedigen van de strafcorner. Alle 6 spelers staan dan aan de andere zijde van het doel ten opzichte van waar de bal wordt aangegeven.

Overige spelregelwijzigingen

Naast bovengenoemde spelregelwijzigingen worden nog enkele andere spelregelwijzigingen doorgevoerd:

  • Net als bij het veldhockey worden de regels met betrekking tot het einde van een strafcorner aan het einde van de wedstrijd (uitspeelcorner) gelijk getrokken met de regels die gelden voor het beëindigen van de strafcornersituatie gedurende de wedstrijd. Tot en met seizoen 2018-2019 was een uitspeelcorner ook ten einde als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel kwam. Dit is nu geschrapt. Nu geldt: de strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 3 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.
  • Bij een aanvallende vrije push binnen 3 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 3 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije push direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 3 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije push direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 3 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije push wordt genomen.
  • Spelers van het verdedigende team bij een strafcorner die niet achter de achterlijn plaatsnemen, moeten voortaan achter kop cirkel aan de andere zijde van het veld zich opstellen (Tot en met afgelopen zaalseizoen was het zo dat spelers zich achter de middenlijn mochten opstellen).
  • Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt voordat de bal is aangegeven, wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de kop cirkel aan de andere zijde van het veld op te stellen.

Komend seizoen géén vier kwarten in de zaal

Sinds een aantal jaren worden bij internationale veldhockeycompetities wedstrijden gespeeld in vier kwarten. De FIH heeft met ingang van 1 oktober 2019 ook ingevoerd dat zaalwedstrijden worden gespeeld in 4 kwarten van 10 minuten met tijdstops voor de strafcorner.

Normaliter volgt de KNHB, als lid van de FIH, alle spelregelwijzigingen van de FIH op. De KNHB kiest er echter met betrekking tot deze specifieke wijziging voor deze op dit moment niet door te voeren in haar zaalcompetities. Dit in tegenstelling tot de wel opgevolgde wijziging ten aanzien van de 4 kwarten in het veldhockey. De KNHB heeft een duidelijke reden om in de zaal wel af te wijken van de FIH. Op het moment van bekendmaken van deze spelregelwijziging waren namelijk alle teams voor het nieuwe seizoen al ingeschreven én de benodigde hallen reeds ingehuurd. Om deze regelwijziging te kunnen doorvoeren, zijn substantieel meer uren nodig terwijl het op dit moment vaak al niet lukt om voor de huidige competities voldoende uren in de hallen te huren. Sommige districten spelen daardoor zelfs maar 1 x 35 of 1 x 30 minuten. Praktisch vindt de KNHB invoering van deze wijziging in de zaal voor dit seizoen daarom niet haalbaar.

De KNHB gaat het aankomende winterseizoen nader onderzoek doen naar de gevolgen van deze regelwijziging van de FIH voor wat betreft haalbaarheid, de zaalhuur en -capaciteit zodat na het aankomende zaalseizoen een gefundeerde beslissing kan worden genomen met betrekking tot deze regelwijziging.

Spelreglement en briefings

De KNHB publiceert voor aanvang van elk seizoen informatie om zowel spelers, begeleiding als scheidsrechters goed voorbereid de competitie te laten starten. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan deze informatie en wordt verwacht dat uiterlijk 12 november a.s. het nieuwe spelreglement en de briefings voor CS, CS+ en bondsscheidsrechters worden gepubliceerd.

Bron: KNHB


 

Zaalhockey komt eraan !!
11-11-2019
 

Zaalhockey komt eraan !!

Binnenkort gaan we weer de zaal in. Het is de bedoeling dat vanaf 25 november de zaaltrainingen van start gaan. In de week van 25-29nov zal 1x veld en 1x een zaaltraining gepland worden. Vanaf 2dec wordt alleen in de zaal getraind.

Maar voordat dit mogelijk is, zal eerst de AirDome opgezet moeten worden. In het weekend van 16/17 november gaan we met de opbouw beginnen.

Op dit moment zijn we bezig met de planning van het trainingsschema. Dit zal binnenkort bekend gemaakt worden. Het kan zijn dat je in de zaal op een ander dag/ tijdstip train dan op het veld. Houd daar rekening mee.

De eerste zaalwedstrijden worden vanaf 7 december gespeeld. Het speelprogramma wordt in de loop van november door de KNHB bekend gemaakt. Houd er rekening mee dat zowel op zaterdag als zondag kan worden gespeeld.

Wij wensen jullie alvast veel plezier en succes in de zaal.


 


 

Gewijzigd trainingsschema van 14-11 t/m 24-11 ivm opbouw AirDome
11-11-2019
 
Gewijzigd trainingsschema tijdens opbouw AirDome

Het is bijna zover en dan wordt de AirDome opgebouwd op veld 3, waarna het zaalhockeyseizoen kan beginnen. 

Tijdens de bouw van de AirDome op veld 3, kan veld 3 niet gebruikt worden voor trainingen en het spelen van wedstrijden. De teams die normaal trainen op veld 3 moeten zodoende gedurende de periode 14-11 t/m 24-11 uitwijken naar veld 1 of 2. Op sommige trainingstijden wordt het gezellig druk op het veld en dienen de teams een beetje in te schikken zodat  iedereen kan blijven trainen.

Het trainingsschema is zodoende aangepast gedurende de bouw van de AirDome
Kijk van tevoren even in je Lisa App, website waar je moet zijn.

Als alles mee zit dan kan de hal vanaf maandag 25-11 gebruikt worden.

Hopende hierbij voldoende informatie aangereikt te hebben

Met vriendelijke groet
De Technische Commissie


 

Nieuwe lockerkasten – materiaalhok opruimen
2-11-2019
 

Misschien is het jullie al opgevallen. De garage/ het materiaalhok ziet er anders uit. In overleg met het bestuur hebben wij nieuwe Lockerkasten met inhoud mogen aanschaffen. Iedere trainer/ team heeft een eigen Lockerkast met een goed gevuld ballenkratje of ballentas toegewezen gekregen. Iedere trainer of team is voortaan voor zijn eigen materiaal verantwoordelijk. We zullen regelmatig een controle check uitvoeren.

Tot nu toe gaat het voorspoedig en horen we veel positieve geluiden. We hopen op deze manier het grote verlies aan ballen (1000 ballen = €2500 per jaar) te beperken en in de toekomst ander trainingsmateriaal met het budget aan te kunnen schaffen/ vernieuwen.

Verder willen we iedereen vragen het gebruikte materiaal na gebruik weer netjes terug te zetten.

 

Kevin en Natalie

Trainingscoördinatoren


 

Club van 100 realiseert 2 doelen
22-10-2019
 

Het is weer zover, de club van 100 heeft weer een doel bereikt, twee oefen doeltjes voor op veld 3 om precies te zijn.

Tijdens een vergadering van de club van 100 bijna een jaar geleden, is besloten om als volgende actie een stel oefendoelen te schenken. En nu is het dan zover.

De oefendoelen zijn geleverd en worden zaterdag 2 november, 09.00 uur, officieel aan de materialen commissie overgedragen.

Wat is de Club van 100
De club van 100 is een groep leden die de club een warm hart
toedraagt. De bijdrage van de Club van 100 maakt het mogelijk om iets extra's te doen voor onze vereniging door investeringen te doen die zonder de steun van de Club van 100 niet mogelijk zouden zijn.

In het verleden heeft de club van 100 al gezorgd voor:
- buitenverlichting
- bladblazer
- trainingsmaterialen zoals onder andere de scheidingstouwen en extra goals

We willen van de overdracht graag een klein feestje maken.

Daartoe wordt het bestuur, de TC, de trainers en de club van 100 uitgenodigd om bij de overdracht aanwezig te zijn. Na de
overdracht wordt gezorgd voor gezelligheid met koffie en gebak.

Met sportieve groet namens de Club van 100

Alex Sons
Derk van Heek

 

Rabo Fandag MD3
22-10-2019
 

De MD3 van Westerduiven had dit jaar het geluk om ingeloot te worden voor de exclusieve Rabo Fandag in Den Bosch.

Zaterdag 19 oktober stonden onze meiden al vroeg op het veld met de crème de la crème van de Nederlandse hockeyspelers. Een dag met clinics, demo’s en een lunch samen met spelers en bondscoach.

Veel geleerd en vooral een hele leuke dag gehad!


 
Nieuws
BELANGRIJK

Vooraankondiging: 32e Algemene Ledenvergadering 26-11-2019
20-10-2019
 

Geachte leden van de hockeyvereniging M.H.C. De Westerduiven,

Hierbij alvast een vooraankondiging, zodat u uw agenda kunt vrijmaken voor deelname aan de 32e Algemene Ledenvergadering van M.H.C. De Westerduiven

De ALV zal plaatsvinden op dinsdag 26 november om 20:00 uur in het clubhuis.
De agenda en de stukken zullen zo spoedig mogelijk, edoch uiterlijk 12 november beschikbaar gesteld worden.

We zien u graag verschijnen op de ALV.

Met vriendelijke groet
Henk Rauw
Secretaris M.H.C. De Westerduiven

 
Nieuws
MEDEDELINGEN

Hockeyfeest: into the jungle, op safari met Tarzan en Jane!
14-10-2019
 
Beste hockeyers en hockey liefhebbers,

Het seizoen is in volle gang en iedereen geniet van dit gezellige en sportieve hockeyjaar. Bij al deze gezelligheid hoort natuurlijk ook een echt hockeyfeest.

Dit jaar gaan we "into the jungle, op safari met Tarzan en Jane!"

Zaterdag 30 november zal het clubhuis van Westerduiven een jungle vol feest zijn. Hier gaan we feesten als echte party animals! Kom dus als stroper, feestbeest, Tarzan of Jane. Dan maken we er een onvergetelijke jungle fuif van.

Alle 18+ leden, ouders van en betrokkenen van de hockeyvereniging M.H.C. De Westerduiven zijn welkom! Ook mag iedereen 2 introducees meenemen. Een gezellig themafeest voor iedereen dus!

Praktische informatie:
- Kom verkleed!
- Entree:
€ 5 indien verkleed
€ 7,50 indien niet verkleed
- Deuren sluiten om 21:00
- Het feest begint 20:00 en we feesten tot 01:00 door!

PS
Zonder vrijwilligers zijn we natuurlijk nergens. Zo zijn we nog opzoek naar 2 tot 4 gezellige mensen die achter de bar willen staan tijdens het evenement!
 

Nieuwe Funkeylessen starten na de herfstvakantie
9-10-2019
 


Woensdagmiddag 23 oktober 2019 starten we met een nieuwe training Funkey.

Funkey is een manier van bewegen voor kinderen van vier en vijf jaar, eventueel samen met een ouder. De training wordt gegeven door Alinda van der Zande of Maike van Zellingen. Funkey is een actieve manier van bewegen en draait om de grove en fijne motoriek. De opzet van de trainingen is dat kinderen samen plezier hebben, samen bewegen en spelenderwijs balvaardigheid trainen. Er wordt gehockeyd, maar ook andere balsporten en -spelletjes komen aan bod.

De eerste Funkeyles vindt plaats op woensdag 23 oktober van 15.00 tot 16.00 uur bij Westerduiven, Westsingel 33. Vijf lessen van een uur kosten totaal 20 euro.
Voor aanmelden en meer informatie: [email protected]
Wees er snel bij, want het aantal plekken is beperkt.
 

Ben jij een planner en wil je graag dat alles soepel verloopt? Kom dan snel ons team versterken !
26-9-2019
 

Algemene beschrijving
De wedstrijdsecretaris is binnen M.H.C. De Westerduiven voornamelijk bezig met allerlei zaken rondom de wedstrijden. Het gaat daarbij om het maken van een goede planning voor alle thuiswedstrijden en ervoor te zorgen dat deze bij alle betrokkenen bekend is. Na afloop van de wedstrijden is het de taak van de wedstrijdsecretaris om ervoor te zorgen dat de verwerking van de uitslagen op een goede manier verloopt. De wedstrijdsecretaris heeft voor de uitvoering van deze taken zowel contact met de coaches als met leden van andere commissies.

Plaats in de vereniging
De wedstrijdsecretaris is onderdeel van het wedstrijdsecretariaat. Binnen het bestuur is de bestuurslid Techniek verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat.
Wedstrijdsecretaris ⇢ wedstrijdsecretariaat ⇢ bestuurslid Techniek

Functie-inhoud
- Het maken van een veldplanning voor alle thuiswedstrijden en deze invoeren in het KNHB systeem
- Uitvoeren van besluiten van de KNVB en verantwoordelijk voor de correspondentie van de
competitiewedstrijden
- Wekelijks de wedstrijdtijden vanuit de KNHB importeren in het eigen systeem en controleren
- Doorgeven van wedstrijdwijzigingen aan coaches, district, scheidsrechter en andere betrokkenen
- Het wedstrijdsecretariaat is contactpersoon bij afgelastingen van wedstrijden. Zij dient de
aanvoerders of coaches zo snel mogelijk in kennis te stellen bij afgelastingen
- Controleren op nog niet ingevulde uitslagen en hierover contact opnemen met desbetreffende
coach(es) wedstrijdschema en neemt initiatief om deze op te lossen

Tijdsbesteding
- Ongeveer 2 uur per week
- Naar eigen invulling en enkele uren per maand voor informele (telefonische) contacten
- Indien gewenst aanwezig zijn bij vergaderingen en bezoeken aan KNHB, Regio enz..

Functie-eisen
- Goede communicatieve vaardigheden
- Affiniteit met administratieve handelingen
- Enige kennis van hockey technische zaken
- Flexibele instelling en stressbestendig
- Conformeren met het beleid en de visie van de vereniging


We willen graag dat er goede overdracht plaats vindt van de werkzaamheden. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met John Tombergen, te bereiken op 0658992302 of per e-mail [email protected]

 

Hulp nodig bij opbouw AirDome 16/17 en 23/24 november
16-9-2019
 

Binnenkort zal de AirDome weer opgezet worden op veld 3 van M.H.C. De Westerduiven.

Zo’n AirDome opzetten doe je niet even met z’n tweeën. Het is een enorm karwei om de immense tent van 2.5 ton klaar te leggen voordat de blowers hun werk kunnen doen. Voor deze klus hebben we veel vrijwilligers nodig, zowel mannen als vrouwen (18+)!

Wanneer?

In het weekend van 16/17 november bouwen we 'ons tentje' weer op en in het weekend van 23/24 november richten we de blaashal in, zoals vloer leggen en doelen plaatsen.

In het formulier op de site www.airdome-duiven.nl kun je aangeven op welke dag/dagdelen je beschikbaar bent. Meerdere dagen opgeven is ook mogelijk.

Kunnen we op je hulp rekenen?

Meld je dan aan door het formulier in te vullen.

En zoals de keiharde kern van vrijwilligers intussen weet: voor de inwendige mens wordt heel goed gezorgd!

Hartelijk dank!

Namens de beheergroep AirDome Duiven

 

Speeldagenkalender Junioren en Jongste Jeugd (KNHB)
6-7-2019
 
Speeldagenkalender Junioren en Jongste Jeugd:

De KNHB stelt per competitiejaar de speeldagenkalender vast. Daarbij gaat het om alle speeldata voor de senioren, jeugd en jongste jeugd.

Noteer het vast in je agenda, zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan!!

 


Bijlage: Speeldagenkalender-ON-en-NN-jongste-jeugd-2019-2020(1).pdf

Speeldagenkalender Senioren (KNHB)
6-7-2019
 
Speeldagenkalender Senioren:

De KNHB stelt per competitiejaar de speeldagenkalender vast. Daarbij gaat het om alle speeldata voor de senioren, jeugd en jongste jeugd.

Noteer het vast in je agenda, zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan!!
 


Bijlage: Speeldagenkalender-ON-en-NN-senioren-veteranen-2019-2020.pdf