Vereniging
 
Welkom bij de hockeyvereniging MHC De Westerduiven

 

M.H.C. De Westerduiven is op 4 maart 1991 opgericht en is dus nog een vrij jonge enthousiaste hockeyclub. De naam geeft al aan dat wij ons richten op de gemeenten Westervoort en Duiven, maar natuurlijk is een ieder welkom om zich bij onze vereniging aan te sluiten.
 

Sinds de opstart in 1991 heeft de vereniging een explosieve groei doorgemaakt en inmiddels telt de vereniging ruim 630 leden. Sinds een aantal jaren zijn dames-, heren-, veteranen- en jeugdteams actief in de competitie onder de vlag van de KNHB.
 

"De Westerduiven" wordt bestuurd door een 6-tal bestuursleden en verder zijn een groot aantal leden actief in het geven van training en begeleiding van de diverse teams. Er zijn commissies gevormd, zoals een technische commissie, redactiecommissie, zaalhockeycommissie, barcommissie, evenementencommissie, jeugdcommissie, accommodatiecommissie, redactiecommissie, materialencommissie, scheidsrechterscommissie en een public relation & sponsorcommissie.
 

Een eigen clubblad onder de naam "SCOOP" wordt maandelijks bij de leden per email aangeboden. Hierin staan de verslagen van wedstrijden, nieuwtjes en activiteiten welke worden georganiseerd binnen de vereniging.
 

Een groot aantal sponsoren en adverteerders hebben reeds hun vertrouwen laten blijken in onze vereniging door geldelijke ondersteuning of door het laten plaatsen van reclameborden langs het speelveld.
 

 
De locatie:

Bij de oprichting van De Westerduiven kwam een speelveld voor hockey beschikbaar op het sportcomplex de Beemd in Velp waar wij gebruik mochten maken van een oude locatie van een plaatselijke voetbalvereniging.
 
Inmiddels beschikt de hockeyvereniging over een semi-waterveld (het Rabobankveld), een zandveld (veld 2) en een half semi-waterveld (veld 3). Daarnaast een compleet vernieuwd clubhuis in het Horsterpark aan de Westsingel te Duiven. Een uitstekende verlichtingsinstallatie zorgt ervoor dat ook in de winterperiode trainingen en oefenwedstrijden gehouden kunnen worden. Het volledig vernieuwde clubhuis waar menige sportvereniging zijn vingers bij zou aflikken, fungeert samen met de modern ingerichte kleedkamers als blikvanger op de hockeyaccommodatie. 

In het clubhuis worden diverse activiteiten georganiseerd zoals cursussen voor leden maar ook discoavonden voor de jeugd. De vereniging heeft de jeugdopleiding hoog in het vaandel, maar vindt dat naast de hockeysport plaats moet zijn voor ontspanning. Zo wordt voor de allerjongsten in de decembermaand het Sinterklaasfeest gevierd en worden spelmiddagen en -avonden gehouden voor jong en oud. Al met al is het bij ons gezellig vertoeven.

 
De trainingen:

Voor bijna alle teams bestaat de mogelijkheid  tweemaal per week te trainen. Er wordt per team getraind. Trainingstijden zijn vastgesteld van maandag tot en met vrijdag, zowel 's middags als 's avonds. Ook wanneer de competitie tijdelijk stil ligt (winterstop) gaan de trainingen voor zover het weer (vorst of sneeuw) het toelaat, zoveel mogelijk door.
 

 
Teamindelingen:

Bij de eerste aanmelding bekijkt de technische commissie, tezamen met de trainer, met welke groep het nieuwe lid het beste kan meetrainen.

Bij de indeling in teams gaan we uit van de leeftijd op 1 oktober van het lopende kalender jaar.

klasse leeftijd
funkey 4-5 jaar
hockeyschool 5-6 jaar
F-jeugd 6-7 jaar
E-jeugd 8-9 jaar
D-jeugd 10-11 jaar
C-jeugd 12-13 jaar
B-jeugd 14-15 jaar
A-jeugd 16-17 jaar
senioren vanaf 18 jaar

De indeling van de leden in teams gebeurt door de technische commissie.