Algemene informatie
De MHC De Westerduiven beschikt over twee volwaardige hockeyvelden, waarvan een semi water en een zandveld. Daarnaast beschikt de club over een half hockeyveld.
De club streeft ernaar om voor elk team twee keer per week training training te verzorgen. Met de huidige velden zijn we daartoe in staat. 

Naast de trainingen voor de jeugd vinden op zondagmorgen ook beginnerscursus plaats. Onder deskundige leiding wordt op een leuke manier kennis gemaakt met hockey.

In principe wordt er tijdens de vakanties en de winterstop niet getraind. Zodoende komen we per jaar op 30 veldtrainingsweken. De trainingskalender is te raadplegen via deze link.
Het actuele trainingsschema te raadplegen via http://mijn.westerduiven.nl vervolgens club / trainingsschema

De jeugd van M.H.C. De Westerduiven krijgt voor het geven van training een vergoeding. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen in hockeytrainer.

Link naar trainingsmateriaal:


KNHB Hockeyassistent
De KNHB heeft een een digitale trainingsbibliotheek samengesteld. Hierin vind je uitgebreide informatie, illustraties en animaties om je op de training voor te bereiden
Link naar de KNHB Hockeyassistent


Hockeywijzer.nl
Technieken,tactieken, spelvormen, keepersoefeningen en gehele trainingen. Een trefpunt voor trainers.
Link naar Hockeywijzer.nl


Hockeyfactory.nl
De hockeyportal voor trainers en coaches
Link naar hockeyfactory.nl


Hockeytraining.com
Een unieke site met veel oefeningen en idee├źn voor ambitieuze hockeytrainers en talloze tips en video's voor gemotiveerde hockeyspelers.
www.hockey-training.com


Hockeydomein
Informatie voor zowel trainers als coaches.
Link naar hockeydomein


Coachinghockey.com (engelstaling)
Animations and video clips covering drills, tips, team exercises and warm ups. The library is divided into sub sections, to make it easier for coaches to browse the extensive resource.
www.coachinghockey.com