Zaalhockeycommissie
Naast de veldhockeycompetitie bestaat bij De M.H.C. De Westerduiven ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de zaalhockeycompetitite.

Zaalhockey wordt in de maanden december, januari en februari gespeeld.
Zaalhockey speel je in sporthallen en de KNHB bepaalt in welke hallen er gespeeld wordt. Zaalhockey is een heel snel en aantrekkelijk spel. Je leert er heel veel van op technisch en tactisch gebied. Zaalhockey is ook heel leuk om naar te kijken. Er vallen veel meer doelpunten dan bij het veldhockey en alle spelers, ook de keeper, zijn heel intensief bij het spel betrokken.

Het zaalhockeyteam op het zaalveld bestaat uit 6 spelers; 1 keeper en 5 spelers en max.6 spelers op de bank
Het zaalveld is minder dan de helft van het buitenveld. Het spel wordt voornamelijk gespeeld via de balken (zijlijnen). De speler mag alleen pushen en de bal moet op de grond verplaatst worden, behalve natuurlijk bij een push op het doel. De spelers spelen met zaalhockeysticks en bij voorkeur met een speciale zaalhockeybal (lichter in gewicht dan een veldbal), maar dit is niet verplicht. In de poules spelen ze net als bij veldcompetitie een thuis- en een uitwedstrijd.

De belangstelling voor zaalhockey is nog steeds groeiende! Elk jaar doen er weer meer clubs mee aan de zaalhockeycompetitie. Dit jaar doen er 1444 teams mee (een groei van 5,6%) en worden er zo'n 8100 wedstrijden gespeeld.

Ook De Westerduiven doet actief mee. Vanaf de zomer zullen wij u informeren over het komende zaalhockeyseizoen.