Nieuwsbericht
westerduiven-guinness-worldrecord-team.jpg
 
Bestuursmededeling

Geen zaalhockey 22/23

Nieuws afbeelding 5-10-2022

Beste Leden, ouders, verzorgers,

 

Sinds het wegwaaien van de blaashal zijn de stichting, het bestuur en de gemeente in gesprek voor vervanging van de blaashal óf een goed alternatief in de buurt.

Zeker nadat op de afgelopen ALV besloten is dat zaalhockey niet meer facultatief is, maar een integraal deel uitmaakt van de contributie/ hockeyseizoen, waren wij in de goede hoop dat we alle teams ergens onder konden brengen, liefst in een nieuwe blaashal.

 

Nadat vastgesteld is dat vervanging van de blaashal die seizoen niet meer haalbaar bleek, heeft de gemeente een onderzoeksbureau opdracht gegeven om de zaalcapaciteit binnen de regio voor ons te onderzoeken en in kaart te brengen. Daarnaast zijn beheerders van Triominos en het Candea College ook druk doende geweest om ons te helpen.

 

Afgelopen maandag kwam het resultaat van het onderzoeksrapport. Met deze resultaten én de ontvangen beschikbare uren van voorgenoemde partijen, zijn de zaalhockey coördinator en de trainingsplanners aan de slag gegaan om een deugdelijke planning te maken.

Helaas bleek al snel dat dit niet eenvoudig, eerder onmogelijk. De uren waren óf verspreid over 4-6 locaties óf waren zeer laat op de avond of juist erg vroeg. Naast het logistieke probleem van balken vonden we het onwenselijk om junioren ’s avonds, bijvoorbeeld om 21.00 of 22.00, te laten trainen.

 

Omdat vandaag de deadline van inschrijving zaalseizoen bij de KNHB is, hebben we gisteravond/ vannacht intensief overlegd over de haalbaarheid of deels haalbaarheid van het zaalseizoen 22/23.

Met pijn in het hart hebben we moeten besluiten dat we dit jaar geen zaalhockey kunnen aanbieden omdat we eenvoudigweg geen kwalitatieve invulling kunnen geven aan het gewenste programma. De TC zal, daar waar mogelijk, met een alternatief winterprogramma komen.

 

Voor het bestuur benadrukt deze uitkomst de behoefte aan een nieuwe blaashal. We blijven hierover in gesprek met de gemeente zodat we hopelijk volgend jaar weer allemaal kunnen zaal hockeyen!     

 

Nb. Bij de eerste incassoronde is, conform ALV besluit, ook een termijn van de zaalcontributie geïnd. Dit zal met een volgende incasso gecorrigeerd worden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jeroen van Gennep
Voorzitter MHC de Westerduiven